Burse - Fonduri mutuale

Pentru ce are nevoie COMI de 3,6 mil. €

Autor: Adrian Cojocar

10.11.2010, 23:37 42

Acţionarii constructorului de conducte magistrale pentrutransportul gazelor naturale Condmag Braşov (COMI), controlat deomul de afaceri Gheorghe Călburean, au aprobat săp­tă­mâna aceastamajorarea capi­ta­lului societăţii cu suma de 15,3 mil. lei (3,6mil. euro) prin aport în numerar din partea acţionarilor. Baniiurmează să fie folosiţi de companie pentru achiziţia de echipamentedestinate lucrărilor de construcţii-montaj ale conductelor(auto­ma­carale, buldozere şi exca­va­toare) şi creş­tereacompetivităţii socie­tăţilor din grupul Condmag pe pieţele pe careactivează.

Compania din Braşov este unul dintre cei mai mari constructori deconducte magistrale pentru transportul gazelor din România, fiindconcurată pe acest segment de Amarad Arad. Condmag speră să prindălucrările de construcţie pentru segmentul românesc al gazoductuluiNabucco.
Condmag mai vrea să extindă activitatea de executare a lucrărilorde construcţii pentru infrastructura de transport de utilităţi caresă utilizeze tehno­logia modernă de sudură şi motaj în fir continuua conductelor magis­trale. Prin intermediul infuziei de cash,constructorul de magistrale vrea să-şi crească capacitatea deproducţie şi ope­ra­ţională.

Conducerea prognozează că in­ves­ti­ţiile ce urmează să fiederulate cu banii din majorare vor readuce afa­cerile Condmag pecreştere în 2011 şi 2012, vor îmbunătăţi productivatea muncii şi sevor face economii de chel­tuieli în viitor.
Compania s-a confruntat în acest an cu o scădere a afacerilor,vânzările din primul semestru coborând cu 13% faţă de perioadasimilară a anului trecut, până la 99 mil. lei. De asemenea,pro­fitul net s-a redus de peste trei ori, la 3,1 mil. lei.Acţiunile Condmag au pier­dut 4,7% pe parcursul şedinţei de ieri şierau cotate la un preţ de 0,71 lei. La acest nivel, capitalizareacompaniei este de 38 mil. euro.
Compania este controlată de omul de afaceri Gheorghe Călburean prinin­ter­mediul firmei Dafora (DAFR), care deţine 44,6% din Cond­magşi care trebuie să participe cu 1,6 mil. euro la operaţiune.Principalii ac­ţio­nari mino­ritari sunt fondurile olan­deze VanHerk, cu 10,6%, şi MEI cu circa 5%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO