Burse - Fonduri mutuale

Perspectiva atragerii unui investitor puternic a adus un plus de 10 mil. euro la capitalizarea Carpatica

Perspectiva atragerii unui investitor puternic a adus un plus de 10 mil. euro la capitalizarea Carpatica

Autor: Andrei Chirileasa

06.10.2011, 00:02 607

Acţiunile Băncii Carpatica au înregistrat două zile consecutive cu creşteri de 15%, după ce ZF a scris că un fond de private equity, AnnCap, ar fi interesat să investească circa 60-80 mil. euro în instituţia de credit controlată de Ilie Carabulea. Carpatica a anunţat marţi că "la nivelul conducerii, nu există informaţii sau decizii în legătură cu negocieri în curs pentru vânzarea unor pachete de acţiuni BCC sau majorări de capital, altele decât cele făcute public de către emitentul BCC".

Totuşi, investitorii speră în realizarea unei tranzacţii. În ultimele două zile s-au tranzacţionat peste 9 milioane de acţiuni Carpatica, mai mult decât în toată luna septembrie. Ilie Carabulea a declarat în ultimii doi ani că vrea să atragă un investitor puternic în Carpatica, în condiţiile în care banca a raportat pierderi de 36,5 mil. euro în 2010 şi de 4,3 mil. euro în primul semestru din 2011, iar acţionarii au fost nevoiţi să vină cu zeci de milioane de lei la capital pentru a păstra indicatorii de solvabilitate în parametrii ceruţi de Banca Naţională. Capitalizarea Carpatica era ieri de 45 milioane de euro, cu 10 milioane de euro mai mare decât la începutul săptămânii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO