Burse - Fonduri mutuale

Petrom aduce trei directori noi dupa plecarea lui Schinhan si pensionarea lui Ladwein

11.01.2008, 18:47 88

Petrom, cea mai mare companie romaneasca controlata de grupul petrolier austriac OMV, are trei membri noi in directorat dupa ce de la inceputul acestui an Werner Schinhan, directorul general executiv adjunct, s-a retras, directorul diviziei de exploare si productie Werner Ladwein s-a pensionat si a fost constituita o noua divizie in cadrul directoratului dupa preluarea Petromservice.
Atributiile lui Werner Schinhan au fost impartite intre Mariana Gheorghe, actualul CEO al companiei, Reinhard Pichler, directorul financiar, si noul venit Gerald Kappes, fostul director al departamentului de procurement din OMV, care se va ocupa de divizia de gaz a companiei, divizia de energie si divizia de produse chimice (Doljchim). Mariana Gheorghe a preluat de la Werner Schihan functiile de dezvoltare corporativa, relatia cu investitorii si partea juridica, in timp ce Reihard Pichler a preluat functia trezorerie si managementul riscului. O alta noua sosire este cea a lui Siegfried Gugu care va fi responsabil pentru divizia de servicii explorare si productie, divizie nou formata dupa ce Petrom a anuntat preluarea partii de echipamente si servicii petroliere din Petromservice.
A treia noua numire este cea a lui Johann Pleininger care se va ocupa de divizia de explorare si productie. Inainte de aceasta numire, Pleininger fusese anuntat ca viitorul director al diviziei de explorare si productie la nivel national, in timp ce Werner Ladwein, fostul director al celei mai importante divizii din Petrom, urma sa se ocupe de dezvoltarea diviziei de exploatare si productie la nivel international.
Odata cu pensionarea lui Ladwein, Pleininger urmeaza sa se ocupe de dezvoltarea acestei divizii care va cuprinde atat pietele internationale pe care activeaza Petrom, cat si piata locala in ceea ce priveste explorarea si productia. Johann Pleininger facea parte din Petrom inainte de aceasta numire, dar nu era membru al directoratului companiei.
Petrom este administrata intr-un sistem dualist, de catre un directorat, sub supravegherea unui Consiliu de Supraveghere. Membrii directoratului sunt numiti de catre Consiliul de Supraveghere si nu pot fi in acelasi timp membri ai Consiliului de Supraveghere. In total, acum directoratul Petrom are sapte membri: Mariana Gheorghe, directorul general executiv, Reinhard Pichler, director financiar, Johann Pleininger, responsabil pentru divizia de explorare si productie, Siegfried Gugu, responsabil pentru divizia servicii explorare si productie, Jeffrey Rinker, responsabil pentru divizia de rafinare, Tamas Mayer, responsabil pentru divizia de marketing si Gerald Kappes, responsabil pentru divizia de gaz, energie si produse chimice.
Petrom a raportat in primele noua luni un profit net de 1,5 miliarde de lei (460 mil. euro), cu 22% mai mic decat cel din aceeasi perioada din 2006, ca urmare a aprecierii monedei nationale in raport cu euro si dolarul si a cresterii pretului la titei cu circa 20%.
In aceeasi perioada, cifra de afaceri a companiei a scazut cu 10%, la 8,6 miliarde de lei (2,6 mld. euro), in principal din cauza preturilor mici si a cantitatilor mai reduse vandute din activitatea de rafinare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO