Burse - Fonduri mutuale

Petrom, cel mai mare centru de finante&IT din zona

29.08.2006, 18:43 18

Petrom, cea mai mare companie intrata in portofoliul grupului petrolier austriac OMV, a anuntat ca va investi in urmatorii ani aproximativ 100 de milioane de euro intr-un centru de servicii de contabilitate si IT&C, care va deservi toate diviziile - explorare & productie, rafinare & marketing, gaze naturale si produse chimice.
Noul centru de servicii se va numi Petrom Solutions si va fi localizat in Bucuresti, proiectul urmand sa fie finalizat pana in 2009.
Prin intermediul acestuia vor fi coordonate activitatile companiei din intreaga tara.
"Vom investi pana la 100 de milioane de euro in anii urmatori pentru a realiza acest centru de servicii; pe baza cercetarilor de piata si a experientei credem ca acesta ar putea fi cel mai mare centru de servicii financiare si de IT din partea de sud - est a Europei. Este un proiect foarte amplu, care constituie un pas important in programul de modernizare a Petrom", spune Reinhard Pichler, directorul financiar al companiei.
Circa 1.200 de salariati vor lucra in cadrul Petrom Solutions, cea mai mare parte provenind dintre angajatii departamentelor Financiar si IT. Personalul este recrutat in principal dintre salariatii Petrom. Compania a raportat pentru primul semestru un profit net de 1,42 mld. lei (403 mil. euro), de 2,3 ori mai mare fata de cel obtinut in perioada similara din 2005, pe fondul scumpirii accelerate a titeiului pe plan international si al majorarii cantitatilor de produse vandute. Petrom a pierdut bani in rafinare si in benzinarii, unde pierderile operationale s-au majorat pana la 115 mil. euro.
Cifra de afaceri a Petrom a ajuns la 1,78 miliarde de euro dupa primele sase luni.
Actiunile Petrom au incheiat sedinta de tranzactionare de ieri a Bursei de Valori Bucuresti la un pret de 0,54 lei pe actiune. La acest nivel, capitalizarea companiei a ajuns la 8,68 miliarde de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO