Burse - Fonduri mutuale

Petrom face in trei luni profit cat intr-un an

09.05.2010, 23:50 33

Petrom a reusit sa inregistreze in primul trimestru al anului unprofit net de 807 mil. lei (196,3 mil. euro), de aproape 2,5 orimai mare comparativ cu perioada similara a anului trecut, in timpce vanzarile producatorului de petrol si gaze s-au majorat cu doar2%, pana la 3,93 mld. lei (957 mil. euro).
Compania a trecut de anul acesta la raportarea rezultatelor conformstandardelor internationale de contabilitate si, potrivit acestorcalcule, profitul net al Petrom pe primele trei luni din 2010 afost aproximativ egal cu cel obtinut de companie pe tot anul2009.
Chiar daca piata nu a avut o evolutie favo-rabila, scumpireacarburantilor, cu 28% in cazul benzinei si cu 24% a motorinei,evolutia pozitiva a pretului petrolului, care s-a majorat cu 72%,dar si reducerea costurilor au adus companiei rezultate mult maibune in primele trei luni ale anului comparativ cu perioadasimilara a anului trecut.
Rezultatele pozitive au fost raportate chiar si in contextul uneiproductii de hidrocarburi cu 4% mai mica si al unor vanzari deproduse petroliere in scadere cu 22% mai ales din cauza reduceriivanzarilor comerciale.
"In primul trimestru al anului 2010 am reusit sa continuamimbunatatirea constanta a rezultatelor noastre, in pofida mediuluide activitate dificil", explica Mariana Gheorghe, directorulgeneral executiv al Petrom.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO