Burse - Fonduri mutuale

Petrom mai cauta o achizitie in Rusia

04.04.2007, 18:55 17

Petrom va investi anul acesta peste 400 de milioane de euro in segmentul de explorare si productie la nivel local, a declarat Florin Mocanescu, directorul de cooperare din cadrul diviziei de explorare si productie a Petrom.
Potrivit reprezentantului Petrom, acest nivel al investitiilor este dublu comparativ cu cel realizat de companie anul trecut si vizeaza modernizarea perimetrelor detinute de companie.
"Anul acesta, interesul nostru este sa mai facem o achizitie in Rusia", a mai precizat Mocanescu. Acesta nu precizat sub ce forma se va realiza aceasta achizitie, daca va fi sub forma preluarii unei companii care detine perimetre de explorare si productie sau sub forma simpla a unor perimetre.
Aceasta ar fi a doua achizitie pe care Petrom o realizeaza in Rusia, tinand cont de faptul ca anul trecut compania a preluat firma cipriota Ring Oil care detinea opt licente de explorare si o licenta de explorare si productie in diverse zone ale Rusiei.
Reprezentantul Petrom a mai precizat ca anul acesta ar putea fi realizat transferul de proprietate al unor perimetre din Ucraina si Bulgaria. La jumatatea anului trecut, reprezentantii OMV au declarat ca se afla in negocieri avansate cu oficialii bulgari in vederea obtinerii drepturilor de explorare si productie asupra unuia dintre cele mai mari perimetre din Bulgaria, drepturi care urmau sa fie trasferate pana la jumatatea acestui an catre Petrom in cadrul unei tranzactii de cateva milioane de euro. Aceeasi situatie era si in ceea ce priveste perimetrul din Ucraina. In prezent, Petrom deruleaza activitati de explorare si productie doar in Romania, Kazahstan si Rusia.
Petrom a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 3,7 miliarde de euro, in crestere cu 22% fata de 2005, si un profit net de 648 de milioane de euro, cu 61% mai mult fata de castigul obtinut anul precedent. Si anul trecut, compania a continuat sa beneficieze de pe urma ascensiunii cotatiilor internationale la produsele petroliere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO