Burse - Fonduri mutuale

Pioneer isi uneste si fondurile de obligatiuni

15.01.2009, 18:06 16

Pioneer Asset Management, societatea de administrare a investitiilor din cadrul grupului financiar UniCredit Tiriac Bank, va fuziona fondurile de obligatiuni Europa Obligatiuni si Stabilo, comprimandu-si astfel portofoliul la doua fonduri.

Emisiunea si rascumpararea continua de unitati ale fondurilor Europa Obligatiuni si Stabilo vor fi suspendate, cu exceptia rascumpararilor integrale de unitati de fond, dar nu mai mult de 90 de zile, potrivit buletinului saptamanal emis de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM). In urma fuziunii, fondul de obligatiuni Stabilo va ajunge la 753 de investitori si active nete totale in valoare de 27,6 mil. lei (6,5 mil. euro).
Lansat in urma cu patru ani, fondul deschis de investitii Europa Obligatiuni a incheiat anul 2008 cu active nete in valoare de aproape 1,3 mil. euro de la 103 de investitori. Europa Obligatiuni este singurul fond local denominat in euro, afisand o pierdere pe 2008 de 2,3% calculata in euro.
Florin Dolea, directorul executiv al societatii de administrare Pioneer Asset Management, declara pentru ZF la inceputul lunii decembrie ca plasamentele fondului Europa Obligatiuni s-au orientat tot mai mult inspre piata locala gratie randamentelor mari oferite de titlurile emise de statul roman si ca intentioneaza sa restructureze fondul fara a face publica modalitatea prin care procesul de restructurare urma sa aiba loc. Decizia de reorganizare a fost motivata de strategia de reorganizare a produselor locale administrate de Pioneer AM si de armonizarea cu fondurile de investitii internationale, pe care Pioneer Asset Management, cu sediul in Luxemburg, le va distribui incepand de luna viitoare pe piata locala, potrivit lui Dolea.
Tot in scopul armonizarii ofertei locale cu cea internationala de fonduri, Pioneer AM a decis ca fondul de actiuni Premio sa fuzioneze prin absorbtie cu fondul diversificat Integro. Fuziunea dintre cele doua fonduri s-a incheiat la mijlocul lunii octombrie.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO