Burse - Fonduri mutuale

Plan de afaceri de 52 mil. euro la Simcor Oradea

Plan de afaceri de 52 mil. euro la Simcor Oradea

Afacerile producatorilor de constructii cresc rapid pe fondul unei cereri puternice din partea proiectelor private

13.07.2006, 13:06 80

Grupul de firme Simcor Oradea, cu activitati pe piata materialelor de constructii, estimeaza pentru acest an o crestere de circa 10-15% a cifrei de afaceri, pana la circa 52 mil. euro, potrivit reprezentantilor companiei.
"Anul acesta, ne asteptam la o crestere de circa 10-15% a cifrei de afaceri, pe fondul extinderii activitatii grupului cu inca doua companii, care distribuie placi ceramice, precum si a investitiilor in capacitatile de productie", a declarat pentru ZF Dumitru Manucu, directorul general al Simcor Management Oradea, compania de management a grupului. Potrivit lui Manucu, un alt factor care va in-fluenta dezvoltarea business-ului Simcor este cresterea cererii de materiale de constructii.
Grupul de firme Simcor Oradea a realizat anul trecut o cifra de afaceri de 45,3 milioane de euro, in crestere cu aproximativ 20% fata de anul 2004.
Simcor va investi anul acesta peste 1,5 mil. euro in fabricile de var de la Medgidia si Targu-Jiu si in fabrica de BCA de la Oradea. Mai mult, Simcor isi va extinde activitatea de productie cu o investitie de 130.000 de euro intr-o capacitate de productie de stalpi centrifugati, care va fi livrata integral catre compania Electrica.
"Odata cu aderarea la Uniunea Europeana, fabricile de var trebuie sa indeplineasca normele de mediu. In acest sens, vom investi circa 5-6 milioane de euro pentru instalarea unui nou cuptor la fabrica de var de la Targu-Jiu", spune Manucu. Simcor Management SA Oradea a achizitionat in decembrie 2004 Lafarge Var, cu fabrici la Targu-Jiu si Medgidia, in cadrul unei tranzactii estimate de surse de pe piata la 4-5 mil. euro. Pe de alta parte, Simcor a cumparat si o fabrica de BCA la Suceava, in care grupul intentioneaza sa investeasca in imbunatatirea calitatii si in modernizarea laboratorului.
Grupul oradean a infiintat recent doua companii, Ceramica International si Sanimix, care vor avea ca obiect de activitate distributia de placi ceramice - gresie si faianta - si obiecte sanitare.
Pe langa aceste companii nou infiintate, din grup mai fac acum parte Simcor SA (producator de BCA), Simbeton (producator de betoane), Simterac (producator de cahle de teracota), Simsped (activitati de transport intern), Simcor Var (facilitati de productie var de la Medgidia si Targu-Jiu - afacerea preluata de la Lafarge), Simcor Management SA (cu sediul la Oradea si cu punct de lucru la Suceava), Simpromat (care preia o parte din activitatile derulate de Simcor Management).
Dintre companiile care fac parte din grup, numai Simcor SA si Simbeton sunt listate pe Rasdaq. Simcor Oradea are o capitalizare de 1,7 mil. euro, la ultima cotatie de 1,25 lei/ actiune, iar Simbeton valoreaza pe Rasdaq 230.000 de euro, la un pret de 0,17 lei/ actiune.
Reprezentantii Simcor Oradea iau in considerare pentru anul viitor si listarea companiei Simcor Var.
Principalii actionari in grupul de firme Simcor sunt omul de afaceri german Stache Lutz, care detine pachete de actiuni majoritare sau de control in aproape toate companiile grupului, si Mihai Voiculescu, conform ultimelor informatii disponibile.
Stache Lutz este implicat in conducerea grupului de materiale de constructii german AHG Gruppe, activ in special in estul Germaniei si in Polonia. Stache Lutz si Mihai Voiculescu se numara printre fondatorii retelei de materiale de constructii la nivel national ACOM, care este vazuta ca o alternativa pe piata de profil la lanturile de retail specializate precum Bricostore sau Praktiker.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO