Burse - Fonduri mutuale

Planurile de relocare au urcat actiunile Prodplast

Planurile de relocare au urcat actiunile Prodplast

Click pentru imaginea intreaga

07.08.2007, 20:06 20

Actiunile producatorului din industria plastica Prodplast Bucuresti au sarit cu 50% dupa anuntul publicat pe site-ul propriu de la finele lunii iunie cu privire la hotararea Consiliului de Supraveghere si a Directoratului firmei privind achizitia unui teren in suprafata de 6,6 hectare in vederea relocarii activitatii.
Cresterea a venit pe fondul unor tranzactii mai importante, de la jumatatea lunii trecute fiind transferate prin intermediul Bursei actiuni Prodplast reprezentand circa 10% din capitalul societatii.
Principalul cumparator al acestor titluri in aceasta perioada a fost SIF Oltenia, care a achizitionat un pachet de circa 4,2% din Prodplast, pentru care a platit 6,4 mil. lei (2 mil. euro).
Printre vanzatori s-au numarat si mai multe persoane initiate din cadrul companiei, respectiv membri ai Consiliului de Administratie, insa cantitatile scoase la vanzare de acestia nu au fost insemnate.
Titlurile Prodplast s-au numarat printre putinele actiuni de pe Bursa care au rezistat corectiei majore de la Bucuresti, in ultima perioada acestea stagnand mai mult la nivelul pietei.
Compania intentioneaza sa-si reloce activitatea din centrul Bucurestiului si sa valorifice in scop imobiliar terenul pe care este amplasata fabrica.
Si alte companii cotate pe Bursa au decis in ultima perioada sa-si reloce activitatea din Bucuresti, fie din cauza ca poluau zona si nu intruneau conditiile de mediu impuse, fie din cauza traficului din centrul Capitalei, ce ingreuna desfasurarea activitatii.
Potrivit raportului anual al companiei, Prodplast detine un teren de circa 43.000 metri patrati in zona Obor a Capitalei, care a fost evaluat in martie anul trecut la 4,6 mil. euro, si circa 32.600 metri patrati in comuna Tunari din Ilfov, evaluat la aceeasi data la 0,78 mil. euro.
Actionarii companiei au hotarat in aprilie sa desfiinteze mai multe puncte de vanzare situate in zona Obor.
In vederea valorificarii bunurilor imobiliare ale societatii, la finele lunii mai Consiliul de Supraveghere al Prodplast a decis initierea actiunilor necesare pentru divizarea societatii, proces in urma caruia ar urma sa se desprinda o entitate care sa gestioneze activele producatorului de mase plastice.
Compania este in proces de evaluare pentru a decide daca divizarea este fezabila.
Proiectul a fost propus de principalul actionar al Prodplast, societatea Nord SA, care este controlata indirect de Florin Pogonaru, presedintele Asociatiei Oamenilor de Afaceri. El detine aproape integral societatea Central European Financial Services, care controleaza la randul sau compania imobiliara Nord SA.
Prodplast a obtinut in primul trimestru un profit net de 1,28 mil. lei (0,37 mil. euro), de doua ori mai ridicat fata de cel inregistrat in perioda ianuarie-matie a anului trecut. Afacerile companiei au urcat in aceeasi perioada cu 35,5%, pana la 17 mil. lei (circa 5 mil. euro).
Pentru acest an, Prodplast estimeaza un profit mai mare cu 24%, pana la 4,9 mil. lei (1,4 mil. euro) pe fondul unor venituri in crestere cu 4,4%, la 69,2 mil. lei (20,3 mil. euro).
Printre actionarii semnificativi ai Prodplast se numara SIF Banat-Crisana, cu 7,4% din actiuni, SIF Moldova cu o detinere de circa 5%.
Ieri, actiunile Prodplast au pierdut 1,6% si au inchis sedinta la pretul de 4,88 lei/actiune. La acest nivel, capitalizarea companiei este de 58,2 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO