Burse - Fonduri mutuale

Poţi cumpăra acţiuni Twitter şi de la Bucureşti. Întrebarea e dacă merită

Poţi cumpăra acţiuni Twitter şi de la Bucureşti....

Autor: Roxana Pricop

11.11.2013, 19:39 447

Acţiunile reţelei de socializare Twitter (simbol bursier TWTR), tranzacţionate pe bursa americană NYSE, au fost înregistrate de Depozitarul Central în sistemul de compensare-decontare şi registru RoClear, în vederea desfăşurării de operaţiuni de decontare transfrontalieră. Altfel spus, investitorii români care au cumpărat acţiuni Twitter de pe bursa americană NYSE le pot transfera în sistemul Depozitarului Central şi pot primi banii pe acţiuni, în cazul în care le vând, prin intermediul Depozitarului.

Investitorii români pot tranzacţiona acţiunile Twitter prin firma de brokeraj Tradeville, atât direct prin achziţii de pe bursa americană, cât şi sub formă de CFD-uri care au ca activ suport acţiunile reţelei americane de socializare. Twitter s-a listat la bursa americană NYSE pe 7 noiembrie, beneficiind de un interes major din partea investitorilor care au făcut ca acţiunile să crească cu 70% în prima zi de tranzacţionare (faţă de preţul din IPO), la 48 de dolari, urcând valoarea companiei la 26 mld. dolari.

În şedinţa de vineri, preţul acţiunilor a scăzut la 41,65 dolari/titlu (138,2 lei/titlu), iar în deschiderea şedinţei de luni a coborât până la 40 de dolari. La acest preţ, compania are o capitalizare de 19,15 miliarde de dolari, de 36 de ori mai mare decât veniturile încasate în ultimele patru trimestre. Compania este pe pierdere în ultimul an.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 12.11.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO