ZF 24

Prima listare din 2014 la Bucureşti: un holding cu afaceri zero care speră să facă bani din energie verde

Reprezentanţii Natura Quattuor Energia Holdings şi cei ai firmei de brokeraj Ieba Trust, care i-au intermediat transferul pe bursă, au deschis ieri şedinţa de tranzacţionare de la BVB.

Reprezentanţii Natura Quattuor Energia Holdings şi cei ai firmei de brokeraj Ieba Trust, care i-au intermediat transferul pe bursă, au deschis ieri şedinţa de tranzacţionare de la BVB.

Autor: Andrei Chirileasa

21.03.2014, 00:06 1103

În timp ce marile listări aşteptate de investitorii de pe bursă, atât de la stat, cât şi din privat, întârzie, Bursa de Valori Bucureşti punctează la statistici cu o listare tehnică, respectiv transferul de pe piaţa RASDAQ la categoria a III-a a pieţei reglementate a unei firme cu afaceri zero, dar cu planuri pe hârtie care vizează sectorul energiei regenerabile şi sectorul imobiliar.

Natura Quattuor Energia Holdings a debutat ieri pe bursă, marcând prima listare de la BVB din 2014.

Tot ieri s-a transferat pe bursă un pachet de 1,2 milioane de acţiuni, reprezentând 4,1% din capitalul com­paniei, printr-o tranzacţie de 552.000 de lei (122.000 de euro). Tranzacţia eva­luează firma la o capitalizare de 13,4 mil. lei (3 milioane de euro). Compania este controlată de investitori greci, prin intermediul a două firme înregistrate în Cipru.

În primele nouă luni din 2013, compania a avut afaceri zero şi pierderi de 894.000 de lei. Reprezentanţii firmei au precizat că până acum aceasta a investit în mai multe societăţi de proiect la care deţine participaţii şi că începând de anul acesta ar putea încasa primele dividende.

„Suntem în curs de implementare a patru pro­iecte în sectorul ener­giei fotovoltaice. Unul e deja funcţional, celelalte trei sunt în curs de realizare. Avem şi un proiect hidro, o investiţie de la zero, care sperăm să fie finalizat în 2015“, a declarat Argyrios Volis, directorul general al companiei. El a mai spus că celelalte proiecte ale firmei vizează construcţia unor clădiri de birouri „verzi“ în Bucureşti.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 20.03.2014

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO