Burse - Fonduri mutuale

Prima scădere pe bursă după opt şedinţe de creşteri

Prima scădere pe bursă după opt şedinţe de creşteri

Autor: Stefan Musgociu

16.07.2013, 18:38 273

Bursa de la Bucureşti a scăzut marţi cu 0,69% (indicele BET-C) după ce în precedentele opt şedinţe a crescut cu peste 3,4%, însă lichiditatea a depăşit cu greu 11 mil. lei.

„Piaţa locală se ali­niază din punctul de ve­de­re al evoluţiei la mişcările burselor internaţionale, înregistrând în ultimele zile o evoluţie pozitivă pentru majoritatea acţiu­nilor. Totuşi, volumele de tranzacţionare nu reuşesc să impresioneze în această perioadă de concedii, interesul investi­torilor fiind mai redus. Rezultatele financiare pentru primul semestru (care urmează să fie anunţate începând cu finele lunii iulie şi până pe 15 august - n.red.) vor mai însufleţi piaţa punctual în cazul companiilor care vor aduce surprize. Volumele vor creşte însă mult mai mult pe măsură ce se vor derula ofertele publice anunţate la companii de stat, oferte care pot induce în piaţă o nouă stare de spirit şi de interes pentru tot publicul investitor“, a declarat Mihai Chişu, broker la Swiss Capital.

Rulajul pieţei de numai 11,4 mil. lei (2,6 mil. euro) a fost aproape la jumătatea celui de luni, de 24,9 mil. lei (5,6 mil. euro). Peste jumătate din lichiditatea de marţi a fost asigurată de trans­feruri cu acţiuni Fondul Proprie­tatea (3,6 mil. lei) şi deal-uri cu aproape 5% din titlurile Impact (1,6 mil. lei) şi cu acţiuni SIF Transilvania (1,1 mil. lei).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO