Burse - Fonduri mutuale

Prime Transaction ridică valoarea intrinsecă estimată pentru Nuclearelectrica la 58,8 lei pe acţiune: randament potenţial de 34%. La finele lunii ianuarie, brokerul estima o valoare intrinsecă de 41,46 lei pe unitate

Marius Pandele, analist la Prime Transaction

Marius Pandele, analist la Prime Transaction

Autor: Tibi Oprea

23.06.2022, 07:22 524

Prime Transaction estimează o valoare intrinsecă de 58,816 lei pe acţiune pentru Nuclearelectrica (simbol bursier SNN), singurul pro­ducător de energie nucleară din România, valoare cu 34,4% mai mare faţă de preţul de închidere din 20 iunie 2022, data publicării ra­portului de analiză, respectiv cu 34,9% peste preţul curent din 22 iunie, ora 14:10, potrivit calculelor realizate de ZF.

Spre comparaţie, în raportul de iniţiere pe emitent din 31 ianuarie, brokerul estima o valoare intrinsecă de 41,46 de lei pentru acţiunile SNN, cu circa 10% mai mică faţă de preţul de tranzacţionare din acea perioadă. „Dacă data trecută vorbeam de o piaţă mai «bullish» decât funda­mentele pe care le identificasem, de data aceasta vedem exact opusul, cu nişte fundamente îmbunătăţite în mod semnificativ de contextul din piaţa energetică, însă cu o piaţa «bearish» determinată de războiul din Ucraina şi de presiunea pe care o pune inflaţia asupra pieţelor de capital“, se arată în raportul semnat de Marius Pandele, analist la Prime Transaction.

Valoarea estimată de PrimeT nu este un preţ ţintă pentru acţiuni, ci o valoare intrinsecă dependentă de confirmarea ipotezelor detaliate în raportul de analiză. Evaluarea a fost realizată printr-o singură metodă – DCF (discounted cash flow).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO