Burse - Fonduri mutuale

Primele subscrise la Aviva au urcat cu 29%

Primele subscrise la Aviva au urcat cu 29%

Shah Rouf, CEO al Aviva Grup Romania: "Primul semestru a fost extraordinar de dinamic pentru Aviva Grup Romania. O crestere de aproape 30% a primelor brute subscrise si de peste 35% a activelor sunt rezultate care vorbesc de la sine."

15.08.2007, 20:35 16

Din grupul Aviva Romania fac parte Aviva Asigurari de Viata si Aviva Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Privat, infiintata de cateva luni.
"Primul semestru a fost extraordinar de dinamic pentru Aviva Grup Romania. O crestere de aproape 30% a primelor brute subscrise si de peste 35% a activelor sunt rezultate care vorbesc de la sine", a declarat Shah Rouf, CEO al Aviva Grup Romania.
Grupul a ajuns la sfarsitul lunii iunie anul acesta la active de circa 50 mil. euro (165,8 mil. lei), fata de valoarea de 32,7 mil. euro (118,6 mil lei) la aceeasi data a anului precedent.
Programul de investitii Practic Max, care are in componenta actiuni cotate la BVB si obligatiuni in proportii egale, a inregistrat cresteri de 7,01% de la inceputul anului, iar evolutia in ultimul an, pana la sfarsitul lunii iunie, s-a situat la 40,24%, datorita investitiilor in SIF-uri. In 2006, Aviva a inregistrat pe piata locala prime brute subscrise de peste 18 mil. euro.
Compania a intrat pe piata pensiilor facultative in luna mai a acestui an, fiind in acelasi timp autorizata ca administrator de pensii private obligatorii din luna iulie. Potrivit datelor furnizate de Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private, fondurile de pensii facultative active sunt, pe langa Pensia Mea (Aviva Asigurari de Viata), ING Clasic, administrat de ING Asigurari de Viata, AZT Moderato si AZT Vivace (Allianz-Tiriac Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Facultative) si BCR Prudent (BCR Asigurari de Viata). Totodata, pe piata de pensii obligatorii sunt autorizate noua societati.
Aviva este printre cele mai importante companii de pe piata asigurarilor de viata din Romania, piata pe care mai activeaza companii precum ING Asigurari de Viata, AIG Life, Asirom, Allianz-Tiriac, Grawe sau Asiban.
Aviva a intrat pe piata din Romania in anul 2000 si este controlata in prezent de Aviva International Holding Limited (Marea Britanie) - 99,9998% si CGU Romania Holdings SRL - 0,0002%. Potrivit reprezentantilor Aviva, compania are in Romania peste 430.000 de clienti si este prezenta prin agentii si centre de dezvoltare in 23 de orase.
Grupul Aviva, cel mai mare asigurator britanic, a consemnat o scadere de 8% a profitului operational in primul semestru, la 1,54 miliarde de lire (3,13 miliarde de dolari), in conditiile unor costuri semnificative determinate de inundatiile din Marea Britanie. La nivelul pietelor din Romania, Cehia, Ungaria, Rusia si Turcia, Aviva a inregistrat o pierdere operationala de 14 mil. lire.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO