Burse - Fonduri mutuale

Producătorul de aluminiu Alro Slatina, afaceri de circa 1,6 miliarde de lei la nouă luni, în scădere cu 11%

Producătorul de aluminiu Alro Slatina, afaceri de circa...

Autor: Mirabela Tiron

15.11.2016, 13:39 325

Alro Slatina, cel mai mare producător de aluminiu din Europa continentală (exceptând Rusia şi Peninsula Scandinavă) a finalizat primele nouă luni din acest an cu o cifră de afaceri de 1,58 de miliarde de lei, comparativ cu 1,77 miliarde de lei în perioada similară a anului anterior, potrivit oficialilor companiei. Alro a înregistrat un profit net de 63,8 milioane lei în primele nouă luni ale anului 2016, comparativ cu 72,7 milioane de lei în primele trei trimestre de anul trecut

"Rezultatele financiare ale Alro pentru primele nouă luni ale acestui an reprezintă încă o dovadă a stabilităţii afacerii şi strategiei noastre, care ne permite să rămânem profitabili într-o industrie volatilă," a declarat Marian Năstase, preşedintele Consiliului de Administraţie al Alro. 

Compania a avut un profit net ajustat de 94 de milioane de lei în primele nouă luni din 2016, comparativ cu 145 milioane de lei.

"Am continuat să ne concentrăm pe creşterea calităţii produselor noastre şi a mixului de producţie, implementând, în acelaşi timp, măsuri de reducere a costurilor totale. Mai mult decât atât, odată ce taxarea distorsionată a energiei electrice a fost eliminată, ne-am putut îndrepta eforturile în direcţia îmbunătăţirii tehnologiei, vizând noi pieţe de desfacere pentru producţia noastră".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO