Burse - Fonduri mutuale

Profit de doua ori mai mic pentru Aerostar

01.11.2007, 21:11 21

Producatorul de aeronave Aerostar Bacau (ARS) a raportat pentru primele noua luni ale anului un profit de circa 1 milion de euro (3,35 mil. lei), de peste doua ori mai mic fata de profitul din perioada similara a anului trecut, de 2,27 milioane de euro (7,57 mil. lei).
Cifra de afaceri neta a scazut in aceasta pedioada cu circa 4,4%, de la un nivel de 24,16 milioane de euro (80,78 mil. lei) in primele noua luni ale anului trecut la 23,14 milioane de euro (77,39 mil. lei) in 2007.
Compania a continuat sa-si creasca operatiunile pe piata aviatiei civile, unde a realizat circa 32% din vanzari, in timp ce piata aviatiei militare reprezinta circa 68% din cifra de afaceri. Reparatiile de avioane si motoare pentru avioane militare reprezinta circa 50% din afacerile companiei, potrivit raportului trimestrial al companiei.
Exporturile companiei au crescut usor in primele noua luni ale anului la 44% din cifra de afaceri, fata de 41% in perioada similara a anului trecut, principalele piete de desfacere fiind cele asiatice si europene.
Aerostar a incheiat in acest an mai multe contracte multianuale cu firme mari din industria aeronautica, aceste contracte urmand sa-i asigure vanzari de peste 8 mil. euro pe an. Valoarea totala a celor patru contracte se ridica la circa 47 mil. euro, acestea constand in conversia unor avioane de calatori in avioane de marfa, fabricarea unor componente pentru avioanele Airbus si fabricarea de trenuri de aterizare pentru diferite tipuri de avioane.
Compania a inregistrat in primele noua luni venituri din exploatare de 27,54 mil. euro (92 mil. lei), cu 9,7% peste nivelul din 2006, si a realizat un profit din exploatare in valoarea de 0,82 mil. euro (2,75 mil. lei), de peste trei ori mai mic fata de cel inregistrat in perioada similara a anului trecut.
Aerostar este una dintre companiile cu cele mai mari randamente ale dividendelor acordate actionarilor in ultimii ani, compania distribuind cea mai mare parte a profitului sub forma de dividende.
Compania este controlata de catre grupul Iarom, care detine 71,09% din actiuni, principalul actionar minoritar fiind SIF Moldova, cu 11,21% din actiuni.
Titlurile Aerostar au inchis sedinta de ieri la un pret de 18,7 lei/actiune, capitalizarea companiei fiind de 65,66 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO