Burse - Fonduri mutuale

Radu Hanga, director executiv de strategie la Banca Transilvania, a fost ales în board-ul Bursei de Valori Bucureşti

Radu Hanga, director executiv de strategie la Banca...

Autor: Roxana Rosu

14.09.2017, 15:56 443

Radu Hanga, director executiv strategie-coordonare al grupului financiar Banca Transilvania, a fost numit astăzi membru în Consiliul de Administraţie al BVB pe poziţia vacantă deţinută anterior de Cristian Micu, decedat, măsura fiind aprobată de acţionarii Bursei de Valori Bucureşti în adunarea generală.

Radu Hanga era deja membru provizoriu din luna august şi va ocupa poziţia în cadrul boardului BVB până la încheierea perioadei de mandat acordat anterior lui Cristian Micu.

În Consiliul Bursei au existat tensiuni în ultima perioadă care au provocat o situaţie de blocaj cu privire la numirea unui nou director sau prelungirea mandatului lui Ludwik Sobolewski. Din cei opt membri ai Consiliului, patru doresc prelungirea mandatului lui Sobo­lewski, pe când ceilalţi patru se opun.

Radu Hanga este al nouălea membru al boardului BVB.

Din cauza lipsei de cvroum, boardul Bursei nu a putut vota pentru numirea unui nou director general sau prelungirea mandatului polonezului Ludwik Sobolewski. Director general interimar a fost numit Alin Barbu, care a mai fost la conducerea Bursei pentru perioade scurte de timp.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO