Burse - Fonduri mutuale

Raiffeisen a atras de la romani 2,7 mil. euro in fonduri straine

21.01.2008, 18:12 14

Fondurile de investitii internationale administrate de Raiffeisen Capital Management (RCM) au atras 2,7 mil. euro de la investitorii romani in primele patru luni de la inceperea distributiei pe piata locala.
"Piata fondurilor mutuale din Romania are un potential extrem de ridicat. Suntem convinsi ca investitorii locali vor investi tot mai mult in fonduri mutuale. Astfel ca am incercat sa fim prezenti pe piata tocmai de la inceput si sa oferim investitorilor romani acces la pietele internationale de capital", a declarat pentru ZF Christa Bernbacher, managing director la Raiffeisen International Fund Advisory, companie afiliata a RCM.
Inregistrate de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) in luna mai a anului trecut, distributia celor 11 fonduri de investitii internationale administrate de Raiffeisen Capital Management din Austria a inceput in luna septembrie 2007, atragand 2,7 milioane de euro de la investitorii locali pana la sfarsitul anului trecut.
Investitia minima la cele 11 fonduri de investitii internationale este de 30 de euro, cea mai mare parte a investitorilor provenind din segmentul de retail.
Cu active de peste 42 mld. euro si cu un portofoliu de peste 300 de fonduri de investitii in administrare, compania austriaca intentioneaza sa isi intensifice prezenta pe piata locala in 2008.
"Anul acesta vom extinde gama de produse distribuite in Romania. Pregatim distributia pentru o serie de fonduri, care vor fi inregistrate in prima jumatate a anului", continua Bernbacher.
Austriecii de la RCM au fost printre primii administratori straini care au adus fonduri de investitii internationale pe piata locala. In primavara anului trecut, francezii de la Societe Generale Asset Management au fost cei care au spart gheata si au adus pe piata locala 11 fonduri de investitii offshore din cadrul SGAM Fund, fond multicompartimentat de investitii internationale.
La fondurile administrate de SGAM au investit in principal clienti institutionali.
Pragul minim de investire fixat la 5.000 de euro alaturi de caracteristicile produselor investitionale au atras cu precadere companiile de asigurari si mai putin investitorii individuali.
Lista administratorilor straini care distribuie fonduri pe piata locala ramane in continuare deschisa.
La sfarsitul anului trecut, compania elena de administrare a investitiilor Eurobank EFG Fund Management a inregistrat 20 de fonduri deschise de investitii si trei fonduri la CNVM, in timp ce grupul Alpha Bank si-a manifestat intentia de a distribui fonduri elene de investitii in 2008.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO