Burse - Fonduri mutuale

Raiffeisen a ridicat de pe bursa din Viena 2,78 mld. euro

Raiffeisen a ridicat de pe bursa din Viena 2,78 mld. euro

Autor: Razvan Voican

22.01.2014, 17:26 670

Raiffeisen Bank International, acţionarul majoritar al Raiffeisen Bank România, a vândut astăzi pe bursa de la Viena aproape 97,5 milioane de acţiuni la preţul de 28,5 euro pe acţiune, strângând astfel capital nou în valoare de 2,78 mld. euro, peste suma indicată iniţial de 2- 2,25 mld. euro.

Banca a recurs la o procedură de book-building accelerată. Acţionarii existenţi primesc drepturi de subscriere la raportul o acţiune nouă pentru două acţiuni vechi.

Citiţi şi: Mega-emisiune de acţiuni: Raiffeisen ar putea strânge 2,9 mld. euro de pe bursa din Viena, din care să returneze şi ajutorul de stat

În urma acestei operaţiuni rata de capital core a băncii austriece creşte la 9,7%.

Majorarea capitalului permite returnarea în acest an a cel puţin celei mai mari părţi din ajutorul de stat de 1,75 mld. euro primit de RBI în 2009 pentru traversarea crizei.

RZB, acţionarul majoritar al RBI, anunţase că subscrie 750 mil. euro, ceea ce va conduce la o diluare a participaţiei sale, respectiv la creşterea free-float-ului.

La preţul de 28,5 euro pe acţiune banca austriacă este evaluată la 5,57 mld. euro.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO