Randamentul obţinut de investitorii mici care au subscris acţiuni Petrom în primele 4 zile este de 16,8%

25 oct 2016 Autor: Dan Grigore Ivan

Oferta publică a Fondului Proprietatea (FP) pri­vind vânzarea unei participaţii de 6,4% din OMV Petrom (SNP) a putut aduce investitorilor, care au subscris în primele patru zile maximum 1,5 milioane de acţiuni, un randament de peste 16% raportat la pre­ţul actual din piaţă, în timp ce pentru cei care au subscris din a cincea zi, randamentul este în jurul nivelului de 14%.

Astfel, dacă un investitor ar fi subscris maximum 1,5 milioane acţiuni OMV Petrom în primele patru zile de la demararea ofertei de pe 6 octombrie, ar fi beneficiat de un preţ de ofertă egal cu 95% din preţul final, adică 0,1995 lei per titlu, iar dacă ar fi subscris din cea de a cincea zi, discountul ar fi fost de 3%, echi­va­lentul unui preţ de ofertă de 0,2040 lei per ac­ţiune. În acelaşi timp, indicele de alocare pentru clasa investitorilor mici a fost de 0,6241, ceea înseamnă că cine a subscris 1,5 milioane acţiuni a putut cumpăra maximum 936.150 titluri SNP.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 25.10.2016

 

Cuvinte cheie:
Randament
, investitorii mici
, subscrieri
, acţiuni
, Petrom
, bursa
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide