Burse - Fonduri mutuale

RCI si-a redus pretul tinta pe Transelectrica

04.03.2008, 20:26 28

Societatea de brokeraj Raiffeisen Capital & Investment (RCI) si-a redus pretul tinta pentru actiunile Transelectrica (TEL) de la 40 de euro la 35 de euro, dupa ce transportatorul de energie electrica a publicat bugetul pentru acest an, dar si-a pastrat recomandarea de cumparare, noul pret tinta fiind cu 26% mai mare decat ultimul pret de tranzactionare de ieri.
Titlurile Transelectrica au pierdut ieri 2,4% si au inchis sedinta la 27,7 lei/actiune, capitalizarea companiei fiind de 540 mil. euro.
Transelectrica si-a bugetat pentru acest an un profit brut de 90 mil. lei, conform standardelor romanesti de contabilitate (RAS), cu 18% mai mare decat profitul brut de anul trecut.
Analistii RCI prognozeaza pentru acest an un profit brut de 175 mil. lei pentru Transelectrica, insa pe standardele internationale de contabilitate (IFRS).
"Credem ca diferenta dintre profitul brut bugetat de companie si proiectiile noastre este determinata de o abordare mai prudenta a managementului Transelectrica. Managementul vrea sa se asigure ca o crestere neasteptata de catre ANRE a pretului energiei cumparate pentru a acoperi consumul tehnologic nu va impiedica realizarea tintei de buget", sustin analistii RCI.
Transelectrica si-a bugetat o crestere de 22% atat la nivelul veniturilor totale, cat si la nivelul cheltuielilor, luand in calcul un curs de schimb de 3,6 lei/euro, potrivit raportarilor companiei.
Anul trecut, Transelectrica a raportat un profit brut de 76 mil. lei (22,7 mil. euro), de patru ori mai mic decat in 2006, din cauza cheltuielilor ridicate privind consumul tehnologic.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO