Burse - Fonduri mutuale

Remar Pascani ia un credit de 4,2 mil. euro pentru investitii

31.07.2006, 18:32 17

Producatorul de material rulant Remar Pascani va contracta un credit in valoare de aproximativ 4,2 milioane de euro (15 milioane de lei) pentru achizitia unor masini si instalatii. Actionarii societatii au aprobat contractarea creditului si garantarea acestuia cu active apartinand societatii.
Printre investitiile pe care compania le vizeaza se numara achizitia unor aparate de sudura si a unei masini de debitat cu plasma, dar si a unor autovehicule utilitare. De asemenea, actionarii Remar au aprobat participarea companiei la infiintarea unei societati noi, Remar Transport Marfa, la care va fi unic actionar.
Oficialii companiei nu au putut fi contactati pentru comentarii.
Compania Remar Pascani este controlata de operatorul feroviar privat Grup Feroviar Roman (GFR), care detine aproape 80% din actiuni, conform ultimelor raportari existente pe RASDAQ. Principalul actionar minoritar este SIF Moldova, cu 10,6% din actiuni.
Compania este specializata in productia si modernizarea vagoanelor de cale ferata, in special cele de marfa. Compania a realizat anul trecut o cifra de afaceri de 16 milioane de euro (58 de milioane de lei), in crestere cu circa 70% comparativ cu vanzarile din 2004. Pentru acest an, conducerea companiei se asteapta la o crestere de 25-30% a afacerilor, ca urmare a comenzilor primite de la clientii externi. Peste 30% din incasarile companiei provin din exporturi, principalele piete de export fiind Cehia, Polonia, Franta si Turcia.
In acest an, Remar va moderniza 3 vagoane de calatori pentru CFR Calatori, insa cea mai mare parte a cifrei de afaceri provine din producerea si modernizarea vagoanelor de marfa. Printre clientii Remar se numara operatorii feroviari privati Servtrans si GFR, care este si actionarul majoritar al societatii, dar si alte companii precum Mittal Steel Galati, Mittal Steel Hunedoara si Alro Slatina.
Actiunile Remar Pascani sunt listate pe RASDAQ, dar sunt foarte putin tranzactionate. Ultima tranzactie cu aceste titluri s-a realizat la pretul de 2,3 lei/actiune. La acest pret, capitalizarea bursiera a companiei este de 4,06 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO