Burse - Fonduri mutuale

Revenire pe Bursă: SIF-urile au câştigat 21% în şase zile

16.06.2010, 23:48 15

Bursa de la Bucureşti a revenit puternic după ce la începutulsăptămânii trecute s-a apropiat din nou de minimele anului,SIF-urile înregistrând şase şedinţe de creşteri consecutive în careau câştigat în medie 21%. Chiar şi aşa, SIF-urile setranzacţionează sub nivelul de la începutul anului.

În ultimele trei şedinţe, indicele SIF-urilor, BET-FI, aconsemnat creşteri medii de circa 4%, iar volumele detranzacţionare au fost în creştere, semn că investitorii încep săcreadă în revenire.

Şi indicele principalelor zece companii de pe Bursă, BET, acâştigat 8,5% în ultimeşe şase şedinţe, ieşind din zonaminimelor.

"Influenţa externă continuă să dicteze evoluţia Bursei de laBucureşti. Mă aştept ca pe termen scurt să continue evoluţiapozitivă, deoarece nu avem evenimente macroeconomice semnificative,iar summit-ul liderilor UE de la Bruxelles ar putea aduce veştibune pentru investitori", crede Dragoş Dărăbuţ, analist la firma debrokeraj Tradeville.

Liderii statelor din Uniunea Europeană se întâlnesc astăzi laBruxelles în cadrul unui summit în care va fi discutată strategiaeconomică a UE pentru următorii 10 ani.

Deşi problema datoriilor mari ale Greciei, Spaniei sauPortugaliei nu este oficial pe agenda de discuţii, analiştii spuncă e greu de crezut că acest subiect nu va fi dezbătut, fiindaşteptată o poziţie comună a marilor puteri, Germania şi Franţa, desusţinere a zonei euro.

Pieţele europene şi americane au înregistrat şi ele reveniri înultima săptămână, chiar dacă ieri indicii europeni erau uşor peminus înainte de închidere, iar indicii americani au deschis deasemenea în scădere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO