Burse - Fonduri mutuale

Romcarbon asteapta vanzari cu 10% mai mari

28.09.2006, 15:38 20

Romcarbon estimeaza pentru acest an o crestere a cifrei de afaceri in euro de 10% fata de anul trecut, pana la 12,8 milioane de euro, spune Ileana Banucu, director general adjunct executiv al companiei.
CreSterile din acest an vin, pe de o parte, pe fondul cresterii pietei. "Tendinta de crestere a acestei piete se pliaza pe tendintele europene de crestere a cantitatii de ambalaje utilizate", precizeaza Banucu.
In acelasi timp, oficialii companiei estimeaza pentru acest an un profit net de 1,18 milioane de euro, in crestere cu peste 10% fata de anul trecut.
Rezultatele la opt luni ale companiei sunt favorabile cresterii asteptate.
Cifra de afaceri a atins 8,5 milioane de euro, in crestere cu 18% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Totodata, profitul aferent a avut o crestere in euro de 57%, ajungad la 970.000 de euro.
"Cresterea inregistrata a fost posibila printr-o minutioasa analiza a costurilor si prin eficientizarea activitatii", a spus Banucu.
Compania va investi intr-o noua tehnologie care vizeaza colectarea si reciclarea deseurilor de echipamente electrice si electronice. Investitia se va ridica la aproximativ 10 milioane de euro si nu va fi realizata integral prin fonduri proprii, ci mai ales de catre investitori straini, spun reprezentantii companiei.
Romcarbon, care face parte din grupul taiwanez Living Plastic, produce filtre de masini, masti de gaze, saci de polietilena, tevi de PVC si saci de polipropilena, fiind unul dintre cei mai mari producatori de caserole polistiren si cel mai mare producator de filtre din Romania.
"Pentru evolutia Romcarbon toate activitatile sunt importante, dar ca si pondere in cifra de afaceri prelucrarea maselor plastice detine 40%", spune directorul executiv adjunct al companiei.
Compania are in vedere dublarea capacitatii de productie a caserolelor din polistiren expandat. "Romcarbon si firmele care s-au dezvoltat in aceeasi locatie vor deveni cu siguranta anul viitor lideri pe piata est-europeana in fabricarea si comercializarea produselor din polistiren expandat", precizeaza Banucu.
Exportul are o pondere redusa in cifra de afaceri a companiei, majoritatea clientilor fiind interni. Printre clientii Romcarbon se numara Metro, Carrefour, Oltchim sau Rompetrol.
Integrarea in Uniunea Europeana va aduce noi standarde in privinta legislatiei mediului inconjurator.
"Odata cu integrarea in Uniunea Europeana vor fi necesare investitii care sa ne asigure functionarea in acord cu modificarile legislative, care implica o valoare de 800.000 de euro", mai spun reprezentantii companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO