Burse - Fonduri mutuale

Ruttenstorfer: Din 2008, Petrom va functiona la standardele OMV

12.10.2006, 19:51 24

Pana in 2008, procedurile de integrare a sistemelor informatice si de contabilitate ale Petrom vor fi finalizate. Din acel moment, toata structura de organizare a companiei va functiona conform normelor internationale la care lucreaza OMV, a declarat Wolfgang Ruttenstorfer, presedintele OMV.
Pana in 2010, procesul de integrare va fi extins la nivelul operatiunilor de rafinare si de productie prin intermediul programului de investitii derulat de OMV in cadrul Petrom, a mai precizat acesta.
"Intentionam sa facem din Petrom al doilea cartier general al grupului austriac OMV in regiunea caspica si a Marii Negre. De aici urmeaza sa fie coordonate operatiunile grupului din tari precum Kazahstan, Rusia sau Ucraina, in cazul in care OMV va intra in perioada urmatoare si pe aceasta piata", a mai spus Ruttenstorfer.
"Daca vom merge in Ucraina, vom merge prin Petrom", adauga acesta. In Rusia, obiectivul de productie este de 30.000 de barili pe zi pana in 2010 prin intermediul celor 8 licente de explorare si una de explorare si productie, spune seful OMV.
"Incercam sa abordam piata ruseasca pas cu pas din cauza mediului de afaceri complet diferit. De la un anumit nivel al cresterii productiei pot aparea probleme, iar noi nu ne dorim acest lucru. De la 80.000 de barili pe zi, Rusia te intreaba daca mai vrei sa cresti sau nu. Daca raspunzi afirmativ, te vor mai intreba odata si te vor face sa te razgandesti", a declarat Helmut Langanger, membru al Comitetului executiv pe Explorare si Productie.
In acest timp, la Bucuresti se discuta despre soarta pachetului de 8% din Petrom, care ar urma sa fie vandute catre salariati.
Potrivit unor surse oficiale, la pachetul respectiv vor avea acces si mostenitorii legali ai salariatilor Petrom, procedura pana acum exclusa de catre Ministerul Economiei si Comertului.
Prevederea care confera mostenitorilor legali ai salariatilor Petrom dreptul de a cumpara actiuni ale companiei din pachetul de 8% este inclusa intr-un nou proiect de hotarare elaborat de minister. Strategia de privatizare a Petrom prevede ca un pachet de 8% din actiunile companiei sa fie vandut salariatilor la acelasi pret la care titlurile au fost transferate grupului austriac OMV.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO