Burse - Fonduri mutuale

​Şedinţa şi maximul: Acţiunile Nuclearelectrica s-au apreciat luni pentru a patra şedinţă la rând şi au atins un nou maxim, de 12,8 lei pe acţiune

​Şedinţa şi maximul: Acţiunile Nuclearelectrica...

Autor: Tibi Oprea

02.09.2019, 18:46 343

Acţiunile Nuclearelectrica (SNN), singurul producător de energie nucleară din România şi cea mai performantă acţiune din structura indicelui bursier BET, s-au apreciat luni pentru a patra şedinţă la rând atingând astfel un nou maxim al anului, de 12,8 lei pe acţiune.

Acţiunile SNN au înregistrat luni o creştere de 1,59%, în contextul în care investitorii au tranzacţionat acţiuni SNN în valoare de 1 mil. lei. Dinamica acţiunilor Nuclearelectrica din ultimele şedinţe s-a datorat în principal evoluţiei rezultatelor semestriale. Compania controlată de statul român a înregistrat în primul semestru din 2019 o creştere de 59% a rezultatului net, la 290,6 mil. lei, respectiv cel mai ridicat ritm de creştere a profitabilităţii din rândul companiilor din prima ligă bursieră.

De la începutul anului, acţiunile SNN se tranzacţionează în creştere cu 56,8% pe fondul unui rulaj de 154,7 mil. lei, emitentul ajungând la 3,8 mld. lei capitalizare. Spre comparaţie, indicele principal BET înregistrează plus 25% în această perioadă. Compania este controlată de statul român prin Ministerul Energiei, cu o participaţie de 82,5% din capitalul social.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO