Burse - Fonduri mutuale

Şefii bursei, BNR şi guvernul îşi unesc forţele pentru a urca BVB în liga pieţelor emergente

Ludwik Sobolewski

Ludwik Sobolewski

Autor: Roxana Pricop

10.01.2014, 00:08 1020

Conducerea Bursei de Valori Bucureşti (BVB), managerii de fonduri mutuale, brokerii, investitorii, administratorii de pensii private, avocaţi şi oficiali ai Autorităţii de Supraveghere Financiară şi-au unit forţele în cea mai mare ofensivă de a reforma piaţa de capital. Ţinta finală a grupului de lucru coordonat de BVB este upgradarea României în categoria pieţelor emergente.

Pentru prima dată după mulţi ani în care orgoliile personale le-au dictat demersurile, principalii jucători de pe piaţa de capital par să fi înţeles că în unire stă puterea. Sub coordonarea Bursei de Valori Bucureşti, în decembrie s-a format un grup de lucru numit „Great barriers shift“ din care fac parte peste douăzeci de profesionişti din piaţa de capital, menit să susţină necesitatea reformării şi dezvoltării pieţei de capital în faţa decidenţilor (guvern şi parlament).

Este cea mai amplă ofensivă demarată de piaţa de capital de la înfiinţare, iar pentru prima dată guvernul a decis să se implice în discuţii prin consilieri ai premierului Victor Ponta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro