Burse - Fonduri mutuale

Selectia administratorului FP va fi reluata saptamana aceasta

06.04.2009, 18:48 13

Enache Jiru, presedintele Comisiei de selectie a administratorului Fondului Proprietatea, spune ca procedura de selectie va fi reluata "foarte curand", posibil in decursul acestei saptamani.

In urma cu aproape o luna, procedura de selectie a societatii care va administra Fondul Proprietatea (FP) a fost suspendata pana cand Guvernul va comunica o decizie privind modul de continuare a procedurii, potrivit deciziei facute publice de Comisia de selectie. In acel moment, reprezentantii comisiei nu au specificat niciun termen limita pana la care va fi suspendata procedura de selectie.
Potrivit calendarului initial, durata desfasurarii primei faze a fost estimata la 45 de zile lucratoare. Prima etapa a inceput pe 11 decembrie 2008 prin publicarea anuntului de licitatie in presa locala si internationala si nu s-a incheiat nici pana in prezent, dupa peste 70 de zile lucratoare de la debut.
"Selectia administratorului va fi reluata foarte curand, posibil chiar saptamana aceasta. Vom face un anunt public in scurt timp in acest sens", a spus Enache Jiru, presedintele Comisiei de selectie a administratorului Fondului Proprietatea.
Sapte mari firme internationale de asset management alaturi de un consortiu format din Credit Suisse si OTP care s-au inscris in cursa pentru administrarea activelor FP asteapta o decizie din partea comisiei privind reluarea procedurii. Cele opt oferte depuse sunt valabile pana in luna iulie.
Lansata cu intarziere de doua luni si jumatate, selectia administratorului FP s-a blocat in prezent in prima faza. Avand in vedere complexitatea procedurii de selectie, Guvernul a decis alegerea administratorului in trei faze distincte. In prima faza, denumita si preselectia initiala, Comisia va evalua cele opt oferte initiale depuse, din care va alege intre trei si cinci candidati. Ofertele vor fi evaluate pe baza unei oferte financiare (propunere de onorariu) care este cotata cu maximum 20 de puncte si a unei oferte tehnice, cotata cu maximum 80 de puncte.
Faza a doua a preselectiei prin dialog competitiv, in urma careia vor fi selectati doi sau trei candidati, a fost estimata sa dureze zece zile, de la anuntul privind incheierea primei faze. Ultima faza a licitatiei este estimata sa nu dureze mai mult de patru zile lucratoare.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO