Burse - Fonduri mutuale

Senatul aprobă eliminarea pragului de 5% din SIF-uri: până la implementare mai pot trece doi ani, presăraţi de alegeri politice

Dragoş Mesaroş, Goldring:

Aş fi desfiinţat pragul la SIF-uri de mai mulţi ani. Mi se pare una din cele mai bune proiecte de lege din ultimii ani pentru piaţa de capital.

Dragoş Mesaroş, Goldring: Aş fi desfiinţat pragul la SIF-uri de mai mulţi ani. Mi se pare una din cele mai bune proiecte de lege din ultimii ani pentru piaţa de capital.

Autor: Liviu Popescu

18.09.2019, 07:55 507

Întregul proces legislativ va implica o perioadă de câteva luni, însă actul normativ va produce efecte cu privire la pragul de deţinere de 5% la SIF-uri abia după 18 luni de la publicarea în Monitorul Oficial.

Senatul României a aprobat la începutul acestei săptămâni proiectul de lege privind reglementarea fondurilor de investiţii alternative (SIF), printre modificări fiind şi eliminarea pragului de deţinere de 5%, această limitare fiind considerată de brokeri ca principalul obstacol în calea dezvoltării SIF-urilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO