Burse - Fonduri mutuale

Sfârşitul primăverii dezmorţeşte bursa de la Bucureşti şi o aduce în linie cu cele din regiune. Adică tot pe minus

Sfârşitul primăverii dezmorţeşte bursa de la...

Autor: Liviu Popescu

08.06.2016, 00:04 386

Indicele BET, care cuprinde cele mai lichide 10 companii listate la bursă, a închis luna mai la 6.360 de puncte, în scădere cu 1,3% faţă de luna precedentă, evoluţie nega­tivă, dar în linie cu bursele din regiune.

Doar pieţele bursiere din Croaţia şi Bulgaria au crescut în mai faţă de aprilie cu 1,2%, respectiv 0,01%, în timp ce bursa din Un­garia s-a diminuat cu 1,29%, cea din Ce­hia cu 1,7%, iar cea din Austria cu 2,68%.

Cea mai mare scădere a fost înre­gistrată în cazul bursei din Varşovia (Polonia), de 4,8%. Bursa poloneză este totodată şi cea mai mare din regiune.

Guvernul polonez a optat recent pentru introducerea unei su­pra­taxe progresive în sectorul de re­tail, iar în ianuarie parlamentul Po­loniei a aprobat legea care prevede taxarea anuală cu 0,44% a activelor băncilor şi companiilor de asigurări.

Alţi factori care au contribuit la scăderea pieţelor bursiere din re­giune se numără îngrijorările pri­vind problemele politicii ale re­giunii, dobânzile foarte mici, slăbi­ciunea băncilor şi anemia eco­nomică persistentă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO