ZF 24

SIF Moldova vinde din acţiunile Erste ca să plătească dividendele şi să facă rost de bani pentru noi investiţii

Claudiu Doroş, vicepreşedintele SIF Moldova

Am ales să reducem gradul de expunere pe acţiunile Erste ca modalitate de obţinere de finanţare pentru investiţii dar şi pentru dividende. Vom folosim acţiunile Erste ca sursă de finanţare pentru noi investiţii. De fapt oricare din acţiunile aflate în top zece deţineri pot fi folosite ca sursă de lichidităţi. Dacă vom considera că preţul din ofertele publice de la Nuclearelectrica şi Romgaz este bun, vom vinde din portofoliu pentru a participa la oferte.

Claudiu Doroş, vicepreşedintele SIF Moldova Am ales să reducem gradul de expunere pe acţiunile Erste ca modalitate de obţinere de finanţare pentru investiţii dar şi pentru dividende. Vom folosim acţiunile Erste ca sursă de finanţare pentru noi investiţii. De fapt oricare din acţiunile aflate în top zece deţineri pot fi folosite ca sursă de lichidităţi. Dacă vom considera că preţul din ofertele publice de la Nuclearelectrica şi Romgaz este bun, vom vinde din portofoliu pentru a participa la oferte.

Autor: Roxana Pricop

04.08.2013, 20:13 309
SIF Moldova (SIF2) are în plan să vândă gradual din acţiunile deţinute la Erste Bank (EBS), cel mai valoros plasament al societăţii, cu o pondere de 24% în active. Banii obţinuţi vor fi folosiţi pentru noi investiţii pe bursă şi pentru plata dividendelor. Şi restul acţiunilor din top zece deţineri sunt considerate de SIF potenţiale surse de lichidităţi dacă statul începe procesul de privatizare la Nuclearelectrica şi Romgaz.
 
Cu lichidităţi tot mai puţine din cauza distribuirii ridi­cate a profitului către ac­ţio­nari, SIF Moldova este nevoită să se uite tot mai atent la portofoliu şi să vândă din active pentru a-şi finanţa programul de investiţii. În ultimii patru ani, societatea a investit 474 milioane de lei pe piaţa de capital, iar pentru următorii patru ani are în plan să mobilizeze pentru investiţii un volum similar de capital.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO