SIF Muntenia pune la bătaie 150 mil. lei pentru preluarea Biofarm Bucureşti. Va mai avea bani ca să dea şi dividende?

7 apr 2014 Autor: Adrian Cojocar

SIF Muntenia (SIF4) va derula în perioada 9 - 30 aprilie din acest an o ofertă publică obligatorie de preluare a unui pachet reprezentând 45,72% din capitalul producătorului de medicamente Biofarm Bucureşti (BIO), pentru care oferă 152,7 mil. lei (34 mil. euro). Oferta va fi intermediată de Swiss Capital, iar preţul oferit este de 0,305 lei pentru o acţiune Biofarm, apro­piat de cotaţia la care aceste titluri au închis şedinţa de vineri, de 0,3014 lei/ac­ţiune.

Având în vedere că la finele lunii februarie SIF Muntenia mai avea în conturi lichidităţi de doar 50,7 mil lei (11,3 mil. euro), cel mai probabil SIF va fi nevoit în perioada următoare să vândă din active ca să facă rost de bani pentru oferta Biofarm.

Se pune astfel problema dacă SIF va avea resursele necesare pentru a mai acorda în acest an şi dividende acţionarilor, în valoare de 111,37 mil. lei (24,7 mil. euro), aşa cum prevede una dintre cele două propuneri înaintate de conducere, care va fi supusă votului acţionarilor în adunarea generală de săptămâna viitoare.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 07.04.2014

 

Cuvinte cheie:
sif muntenia
, bucuresti
, biofarm
, preluare
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide