Burse - Fonduri mutuale

SIF Oltenia a vândut acţiuni BRD de circa 8 mil. euro în ultimele luni

Autor: Andrei Chirileasa

07.10.2011, 00:00 234

SIF Oltenia (SIF5) a vândut pe bursă 3 milioane de acţiuni BRD în ultimele trei luni, reducându-şi participaţia în cadrul băncii sub 5%, potrivit raportărilor disponibile pe bursă. La finele lunii iunie, SIF Oltenia deţinea 37,8 milioane de acţiuni BRD, reprezentând circa 5,43% din capitalul băncii. Recent, SIF5 a anunţat că mai deţine 34,8 milioane de acţiuni BRD, respectiv 4,997% din capital.

Având în vedere că în ultimele două luni titlurile BRD s-au tranzacţionat în jurul nivelului de 11 lei, rezultă că SIF Oltenia a încasat cel puţin 33 mil. lei (7,7 mil. euro) pentru acţiunile vândute. În iulie, acţiunile BRD se tranzacţionau la 14 lei, însă atunci au avut loc mai puţine tranzacţii semnificative cu titlurile băncii.

Majoritatea SIF-urilor au vândut în ultimul an pachete semnificative de acţiuni BRD, unele înstrăinând chiar 1% din capitalul băncii. SIF-urile încearcă să-şi diversifice portofoliile şi să-şi reducă participaţiile la bănci, afectate încă puternic de criză, pentru a investi în companii din alte sectoare. Recent, SIF-urile au încheiat un acord cu Erste pentru vânzarea pachetelor de 6% din BCR pe care le deţin.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO