Burse - Fonduri mutuale

SIF Transilvania a depasit in 10 luni profitul record de anul trecut

SIF Transilvania a depasit in 10 luni profitul record de anul trecut

Autor: Andrei Chirileasa

15.11.2012, 00:07 1649

SIF Transilvania (SIF3) a raportat pentru primele zece luni ale anului un profit net de 221 mil. lei (aproape 50 mil. euro), cu 6,4% mai mare decât profitul net raportat pe tot anul trecut, de 207,7 mil. lei (48,9 mil. euro).

Cea mai mare parte a profitului a provenit din vânzarea de actiuni la Erste si BRD, cele mai valoroase participatii din portofoliul SIF. Scietatea de investitii financiare, care este condusa de 20 de ani de Mihai Fercala, a lichidat in primele noua luni circa 40% din participatia pe care o detinea la grupul austriac Erste Bank (EBS), pe care o primise anul trecut in schimbul actiunilor detinute la BCR.

Teoretic, asta inseamna ca actionarii SIF3 vor primi anul viitor dividende cel putin la fel de mari ca si cele din acest an. Anul acesta, SIF Transilvania a distribuit dividende in valoare de 187 mil. lei, reprezentând 90% din profitul net pe 2011. Câstigul total oferit in acest an de actiunile SIF3 a fost de 57%.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO