Burse - Fonduri mutuale

SIF Transilvania a făcut profit de 24 de milioane de lei în două luni

Autor: Andrei Chirileasa

14.03.2011, 23:41 22

SIFTransilvania (SIF3) a raportat la finele lunii februarie un profitde 24,2 mil. lei (5,7 mil. euro), reprezentând 36% din câştigul netraportat pe tot anul trecut, potrivit situaţiei activului netraportată pe Bursă.

Începând din ianuarie însă SIF-urile nu mai sunt obligate săraporteze lunar situaţia detaliată a portofoliului şi nicitranzacţiile mai mari de 500.000 de euro, astfel că investitorii numai pot afla din ce tranzacţii au provenit câştigurile SIF.

Cele mai mari profituri ale SIF3, în valoare de 23 mil. lei, aufost raportate în ianuarie, când celelalte SIF-uri au înregistratcâştiguri reduse, de sub 1 mil. euro. De regulă, SIF-urileraportează profituri mari în lunile de vară, când încaseazădividendele de la firmele din portofoliu. SIF Transilvania şi-abugetat pentru acest an un profit de 68 mil. lei, în uşoarăcreştere faţă de anul trecut, când profitul s-a apropiat de 67 mil.lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO