Burse - Fonduri mutuale

SIF-urile au câştigat 18% într-o lună

Autor: Andrei Chirileasa

23.03.2011, 23:57 22

SIF-urile au revenit în atenţia investitorilor în ultima lună,când indicele BET-FI a înregistrat o creştere de 18%.

În plus, valoarea tranzacţiilor de pe SIF-uri a crescutsemnificativ faţă de începutul anului, iar brokerii apreciază că oparte din banii ieşiţi din titlurile Fondului Proprietatea (FP) auintrat pe SIF-uri, investitorii fiind atraşi şi de dividendeledistribuite de aceste societăţi.

De altfel, cea mai mare creştere au înregistrat-o în ultima lunăacţiunile SIF Muntenia (SIF4), cu un câştig de 26%. SIF Muntenia aanunţat până în prezent şi cel mai mare dividend raportat la preţulacţiunilor, oferind un randament de 6,5%.

"Sectorul financiar dă semne de revenire. Băncile au început sămişte din nou pe partea de creditare, să mai scadă dobânzile.Acestea sunt motive de creştere pentru SIF-uri, care au încă oexpunere ridicată pe sectorul bancar", explică Octavian Dragolea,broker la IFB Finwest.

Pe de altă parte, acţiunile băncilor au avut câştiguri de sub 5%în ultima lună, iar indicele BET a câştigat circa 3,7%. În schimb,acţiunile companiilor care au anunţat dividende semnificative,precum Zentiva (SCD) sau Apcarom (APC), ocupă primele locuri întopul creşterilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO