Burse - Fonduri mutuale

Silcotub a depasit profitul bugetat pentru tot anul

14.08.2006, 19:06 10

Producatorul de tevi Silcotub Zalau, aflat in portofoliul grupului Tenaris - cel mai mare producator de tevi din lume-, a obtinut in primul semestru al acestui an un profit net de 8,94 mil. euro (31,6 mil. lei), de 2,4 ori mai mare in euro comparativ cu profitul net inregistrat in perioada similara a anului trecut. Silcotub a depasit deja nivelul de profit bugetat pentru acest an, de aproximativ 7,3 mil. euro. Cifra de afaceri a companiei s-a ridicat, in primele sase luni ale acestui, an la 92,7 mil. euro (328,2 mil. lei), inregistrand un avans de 25% fata de nivelul de anul trecut, datorita cresterii vanzarilor atat pe piata interna, cat si la export. Pentru acest an, compania si-a bugetat vanzari de 155 de mil. euro.
"Volumul vanzarilor a fost cu 5.200 de tone mai mare decat cel din primul semestru al lui 2005, atat datorita cresterii vanzarilor interne, cat si exporturilor, care reprezinta 67% din totalul vanzarilor realizate pana la 30 iunie 2006", se arata in raportul semestrial al companiei.
Principalele piete de export ale companiei sunt Europa de Vest, America de Nord, Europa de Est si CIS. In Romania, cei mai importanti consumatori provin din industria de petrol si gaze naturale. Silcotub este cel mai important producator roman de tevi fara sudura de diametre mici utilizate in diverse aplicatii din industria mecanica, auto-moto, a petrolului si a gazelor naturale, industria chimica si petrochimica, industria energetica.
Silcotub a anuntat ca intentioneaza sa investeasca circa 45 de mil. euro la Zalau pentru punerea in functiune a unei noi instalatii de productie pentru produse cu valoare adaugata mai mare. Compania va continua sa investeasca si in otelaria de la Calarasi, pe care a achizitionat-o in 2005 si care asigura aprovizionarea cu materii prime a combinatului de la Zalau.
In luna mai, Tenaris si-a majorat participatia in cadrul Silcotub la 95,7%, in urma unor tranzactii realizate pe Bursa.
Actiunile Silcotub sunt listate la Bursa de Valori, ultima tranzactie cu aceste actiuni realizandu-se la pretul de 25 lei/actiune. Capitalizarea bursiera a companiei se ridica la 65,6 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO