Burse - Fonduri mutuale

Statul a împrumutat 300 milioane lei de la bănci printr-o emisiune de obligaţiuni cu dobânda de 4,05% pe an

Statul a împrumutat 300 milioane lei de la bănci...

Autor: Roxana Rosu

18.06.2018, 15:06 442

Ministerul Finanţelor Publice a împrumutat astăzi 300 de milioane de lei printr-o emisiune de obligaţiuni cu scadenţa la 3 ani şi o dobândă de 4,05% pe an.

Volumul total al cererii a fost de 529 milioane lei, din care băncile au licitat în nume şi cont propriu 498 milioane lei.

La licitaţie au participat 7 dealeri primari.

Valoarea totală adjudecată s-a ridicat la 319 milioane lei, din care 288 milioane lei au provenit de la bănci, iar 31 milioane lei au fost oferte necompetitive. Randamentul până la maturitate aferent preţului mediu de adjudecare a fost de 4,05%. 

Pe ansamblul anului 2018, Ministerul Finanţelor intenţionează să emită titluri de stat pe piaţa internă în sumă de 45-50 mld. lei, din care 70% pe termen mediu şi lung şi diferenţa pe termen scurt.

Românii cu vârsta de peste 18 ani au posibilitatea să cumpere din această lună titluri de stat cu valoarea de 1 leu, dobândă anuală de 5% şi scadenţă la cinci ani, după ce Ministerul Finanţelor a lansat prima emisiune de titluri de stat pentru populaţie în cadrul Programului Tezaur - ediţia CENTENAR. 

Emiterea titlurilor de stat pentru populaţie va continua şi în lunile următoare, posibil şi cu alte maturităţi care urmează a fi stabilite în funcţie de evaluarea interesului pentru această primă emisiune, până la consumarea plafonului anual stabilit pentru anul 2018 la un nivel indicativ de 4 mld. lei

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO