Burse - Fonduri mutuale

Ştirile din Statele Unite nu sunt deloc liniştitoare pentru investitori

Autor: Stefan Musgociu

31.01.2013, 00:05 745

Bursa a încheiat în stagnare şedinţa de miercuri (indicele BET-C), după ce creşterile de pe parcursul şedinţei au fost anulate de corecţii pe final, după anunţul că economia SUA, cea mai mare din lume, a scăzut neaşteptat în trimestrul al patrulea al anului trecut.

Indicii americani, care sunt aproape de maximele istorice din 2007, au deschis şedinţa de ieri pe minus, iar indicii europeni au suferit corecţii. "Încrederea investitorilor s-a diminuat treptat în ultima perioadă, după rally-ul de la începutul anului. Ei nu mai au aceeaşi siguranţă să intre la cumpărare, la fel cum aveau acum câteva săptămâni, astfel că preferă mai degrabă să aştepte. Cel mai probabil, situaţia actuală este determinată de neîn­cre­derea că piaţa mai are forţă să crească de la nivelurile actuale, dar şi din cauze care nu depind de piaţa locală. Mai exact, faptul că principalii indici internaţionali sunt aproape de zonele de rezistenţă ale maximelor anterioare creează un disconfort şi mai mare pentru investitori", a declarat directorul de tranzacţionare al Intercapital Invest, Mihai Mureşian.
Indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, a încheiat şedinţa în scădere cu 0,23%, iar indicele extins al Bursei, BET-XT, s-a plasat cu numai 0,08% sub nivelul de marţi. Indicele BET-FI, al acţiunilor celor cinci SIF-uri şi al titlurilor Fondului Proprietatea (FP), a încheiat în stagnare. Investitorii au transferat în total acţiuni de 33,7 mil. lei (7,7 mil. euro), mai mult de trei sferturi din rulaj fiind asigurat de Fondul Proprietatea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO