Burse - Fonduri mutuale

Strainii darama Bursa: SIF-urile au mai pierdut 8%

Strainii darama Bursa: SIF-urile au mai pierdut 8%
17.05.2010, 23:50 35

Presiunea vanzatorilor s-a amplificati ieri pe Bursa de laBucuresti ducand preturile actiunilor puternic in jos, desi pieteleexterne aveau o evolutie calma si s-au mentinut aproape intreaga zipe plus.

Indicele SIF-urilor, BET-FI, a inchis cu o scadere de 7,9% si atrecut pe minus fata de inceputul anului, iar pe parcursul sedinteiscaderile au atins chiar si 10%. Indicele BET a pierdut, deasemenea, peste 6,7%, iar tranzactiile au sarit din nou de 10milioane de euro.

"La modul in care arata piata, cu un rulaj de peste 13 milioanede euro, cu siguranta este vorba despre un fond strain deinvestitii care a fortat iesirea de pe piata locala. La o iesire de4-5 milioane de euro, intr-o piata lipsita de lichiditate precumpiata locala s-a simtit imediat, fapt pentru care am si inregistrataceste cotatii la nivelul indicilor", a declarat Rares Nilas,directorul BT Securities.

In prim-plan s-au aflat din nou actiunile SIF Oltenia (SIF5),care au pierdut 9,5% pe fondul unor tranzactii de 4,75 mil. euro.In topul scaderilor s-au aflat si actiunile Transgaz siTranselectrica, desi profilul lor defensiv ar fi trebuit sa lefereasca de corectii de 9% cum au fost cele de ieri.

Dupa scaderea de ieri, indicele BET-FI a coborat sub mediavalorilor sale din ultimele 200 de sedinte, ceea ce reprezinta unputernic semnal de vanzare pentru investitorii care folosescanaliza tehnica.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO