Burse - Fonduri mutuale

Succesorul FRAI preia un business de inchirieri echipamente

Succesorul FRAI preia un business de inchirieri echipamente

Horia Manda: Este un domeniu cu rata foarte mare de crestere

21.12.2007, 18:22 24

Balkan Accession Fund (BAF), succesorul Fondului Romano-American de Investitii (FRAI), a semnat un acord de preluare pentru 90% din actiunile companiei de inchirieri de echipamente Industrial Access din Bucuresti, conform lui Horia Manda, managing partner in cadrul BAF.
Industrial Access era controlata de patru actionari persoane fizice si a avut anul trecut o cifra de afaceri de aproape 2 milioane de euro, in crestere cu peste 150% fata de anul anterior, conform datelor de la Ministerul Economiei si Finantelor. Valoarea tranzactiei a fost de 3,8 milioane de euro si a inclus si un aport de capital.
Inchirierea echipamentelor industriale este un domeniu nou pentru investitiile fondurilor de private-equity, insa ar putea fi un domeniu cu perspective bune de crestere datorita gradului redus de dezvoltare. Industrial Access ofera in prezent spre inchiriere sau vanzare in principal echipamente de ridicare folosite mai ales in constructii.
"Este un domeniu cu o rata foarte mare de crestere, mai ales datorita cresterii din segmentul constructiilor. Sunt tot mai multi cei care prefera sa inchirieze echipamentele in loc sa le cumpere", spune Manda.
RAEF, care este consiliat de Enterprise Capital la fel ca si BAF, mai are in curs de finalizare tranzactia de preluare a companiei de microfinantare Capa Finance din Cluj, tranzactie in valoare de 15 milioane de euro.
Managerii RAEF au preluat de asemenea in urma cu cateva saptamani 7% din actiunile producatorului de solutii de securitate informatica BitDefender, pentru care au platit 7 milionane de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO