Burse - Fonduri mutuale

Surpriză: Grecii de la Stirom vor să se mute pe bursă

Autor: Adrian Cojocar

16.11.2011, 17:07 342

Producătorul de ambalaje din sticlă Stirom Bucureşti (STIB) controlat de grupul grecesc Yioula Glassworks, a convocat adunare generală privind transferul acţiunilor companiei de pe piaţa RASDAQ pe piaţa reglementată a Bursei de Valori Bucureşti şi împuternicirea administratorilor pentru îndeplinirea formalităţilor şi selectarea intermediarului care va întocmi prospectul necesar operaţiunii.

Stirom a realizat anul trecut un profit net record, de 18,9 mil. lei şi a rulat afaceri în creştere cu 20%, de 194 mil. lei.

Dacă propunerea va fi aprobată de acţionari, Stirom ar putea deveni cea mai mare companie grecească listată pe piaţa reglementată a BVB.

Pe bursă mai este listată o companie cu acţionari greci, respectiv Alumil Rom Industry.

MGL Mediterranean Glass, din grupul Yioula Glassworks, deţine 93,4% din acţiunile Stirom, ceilalţi acţionari având participaţii nesemnificative.

Titlurile Stirom s-au tranzacţionat ultima dată pe piaţa RASDAQ la un preţ de 5,7 lei/unitate, la care capitalizarea companiei se ridică la 21,3 mil. euro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO