Burse - Fonduri mutuale

Teraplast Bistriţa a finalizat programul de răscumpărare a 2 milioane de acţiuni în limita unui buget de 1 milion de lei

Teraplast Bistriţa a finalizat programul de...

Autor: Liviu Popescu

14.10.2016, 00:00 300

Teraplast Bistriţa (TRP), producător de profiluri de material plastic, a încheiat procesul de răscumpărare a acţiunilor proprii, respectiv un număr de maxim de 2 milioane de acţiuni, cu valoarea nominală de 0,1 lei/acţiune. 

Preţul minim a fost egal cu preţul de piaţă de la BVB din momentul achiziţiei şi un preţ maxim de 1 leu/acţiune în limita unui buget de 1 mil. lei. Programul de răscumpărare a fost demarat pe 8 februarie şi s-a derulat prin intermediul BT Capital Partners (fosta BT Securities).

„Acţiunile răscumpărarte se vor utiliza pentru implementarea sistemului de remunerare care să asigure respectarea principiului performanţei pe termen lung şi a programului de fidelizare a angajaţilor aprobate de AGA“, spune compania cu 291 mil. lei capitalizare.

La nivel de grup, care include subsidiarele Plastsistem, Teraglass, Teraplast Moldova, Teraplast Logistic, cifra de afaceri în S1/2016 a fost de 193 mil. lei, în creştere cu 18% faţă de primele şase luni din 2015. Profitul net a fost de 19 mil. lei, mai mare faţă de 12,5 mil. lei în S1/2015. Ieri, acţiunile TRP afişau 0,5 lei, în scădere cu 2% faţă de închiderea de miercuri. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO