Burse - Fonduri mutuale

Teraplast îşi aduce un nou director financiar

Teraplast îşi aduce un nou director financiar

Cristina Stoian a lucrat anterior în cadrul La Fourmi, Halewood România şi Sanex Cluj, anterior fiind auditor la Delloite şi KPMG.

Autor: Andrei Chirileasa

02.06.2011, 23:46 893

Producătorul de profile şi ţevi din PVC Teraplast Bistriţa (TRP)a adus-o pe Cristina Stoian în funcţia de director financiar,continuând astfel seria de schimbări în management din acestan.

Compania şi-a schimbat în ultimele luni o mare parte a echipeide conducere, cea mai importantă mutare fiind aducerea lui ŞtefanBucătaru, fost director de investiţii la compania grecească GlobalFinance, în funcţia de director general.

Cristina Stoian, 35 de ani, o va înlocui pe Edit Orban, care aocupat interimar funcţia de director financiar în perioadaaprilie-mai 2011.

Stoian a lucrat anterior în cadrul La Fourmi, Halewood Româniaşi Sanex Cluj, anterior fiind auditor la Delloite şi KPMG.

În calitate de director la Global Finance, Bucătaru a lucrat larestructurarea şi vânzarea Sanex şi La Fourmi.

Acţionarii Teraplast au explicat modificările din conducereaexecutivă prin nevoia de eficientizare a activităţii companiei, acărei profitabilitate s-a redus în ultimii ani în ciuda creşteriivânzărilor.

Anul trecut Teraplast a avut afaceri de 6,5 mil. lei, în scăderecu 16% faţă de anul precedent, deşi afacerile au crescut cu 13%, la212,7 mil. lei. În primul trimestru din acest an, compania a avutpierderi pe partea de exploatare.

Teraplast este controlat de oamenii de afaceri Dorel Goia, cu34% din ac­ţiuni, şi Emanoil Viciu, cu 10%, în timp ce SIFBanat-Crişana are 10,8%. Compania are o capitalizare de 149 mil.lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO