Burse - Fonduri mutuale

Transelectrica a adus castig de 50% la debutul pe Bursa

Transelectrica a adus castig de 50% la debutul pe Bursa
29.08.2006, 10:58 13

Primele tranzactii cu actiunile Transelectrica la Bursa, asteptate de investitori de mai mult de o luna, au confirmat asteptarile optimiste ale investitorilor, pretul din piata fiind cu aproape 50% mai ridicat decat cel din oferta. Primele tranzactii cu titluri Transelectrica s-au realizat la 24,8 lei/actiune, dupa care pretul a urcat la un maxim de 25 lei/actiune, de unde a inceput sa scada, atingand la ora 10:41 un nivel de 22,5 lei/actiune.
Chiar si asa, investitorii care au subscris in cadrul ofertei la 16,8 lei/actiune au castigat intre 34% si 50%.
"E clar ca au existat bani pregatiti pentru Transelectrica in piata, care au creat presiune la cumparare in primele minute ale sedintei, investitorii fiind dispusi sa plateasca un premiu important pentru a concentra pachete. Pretul de oferta a fost ajustat cu rezultatele financiare la sase luni, care au oferit o rezerva substantiala de crestere. Deocamdata nu cred ca Transelectrica e de vandut", a declarat Rares Nilas, directorul BT Securities.
Oferta publica derulata de Transelectrica pentru listarea la Bursa a inregistrat cel mai ridicat grad de suprasubscriere dintre ofertele derulate in ultimii ani, actiunile societatii fiind suprasubscrise de 6,5 ori. Valoarea ofertei a fost de circa 35 de milioane de euro.
Actionarul majoritar al Transelectrica este Ministerul Economiei si Comer]ului, cu 76,5% din actiuni, principalul actionar minoritar fiind Fondul Proprietatea, cu 13,5% din titluri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO