Burse - Fonduri mutuale

Transport Trade Services încheie 2021 cu venituri de 600 mil. lei şi cu un profit de 66 mil. lei

Transport Trade Services încheie 2021 cu venituri de 600...

Autor: Liviu Popescu

21.02.2022, 18:21 994

Transportatorul de mărfuri fluviale Transport Trade Services (TTS), companie antreprenorială listată la Bursa de la Bucureşti cu o capitalizare de 650 mil. lei, a anunţat luni seară rezultate financiare încheiate în anul 2021. Astfel compania a avut venituri totale consolidate de 598 mil. lei, plus 15%, şi un profit net de 66 mil. lei, plus 38%.

“Anul 2021 este a fost considerat de grupul TTS ca fiind un an de revenire, ca urmare a ridicării restricţiilor pandemice impuse în 2020, cu efecte puternice asupra economiei, în general. Rezultatele finale nu numai că au confirmat aşteptările dar au confirmat un an deosebit prin prisma rezultatelor financiare, în special a profitabilităţii activităţii”, se arată în raportul publicat de TTS.

Seceta care a afectat recoltele de cereale din sudul României în anul 2020 nu s-a repetat în anul 2021 care a asigurat o recoltă de cereale foarte bună în Romania, bună în Bulgaria şi Serbia dar foarte slabă în Ungaria. “Efectele acestei situaţii au fost volume mai reduse la transport şi operare în prima jumătate a anului, o revenire la normalul istoric în trimestrul trei 2021, urmat de o reducere semnificativă în trimestru patru, datorita diferenţelor dintre preţurile furnizorilor interni şi cele de pe cotaţiile FOB (free on board) Marea Neagră (influenţate de preţurile mărfurilor ucrainene şi ruseşti)”.

Cele mai mari cheltuieli ale TTS în 2021 au fost cele cu subcontractorii, de 209 mil. lei faţă de 191 mil. lei în anul precedent.

Alexandru Mircea Mihăilescu are 25% din TTS, restul acţiunilor mergând la ceilalţi acţionari de pe segmentul principal al BVB, inclusiv fonduri de pensii Pilon II.​

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO