Burse - Fonduri mutuale

Tranzactie speciala cu 1,27% din Flamingo

26.07.2007, 18:09 11

Tranzactiile deal cu actiunile retailerului IT&C Flamingo International continua, ieri transferandu-se pe acest segment bursei 9,9 milioane de actiuni la un pret de 0,45 lei/actiune. Pachetul reprezinta 1,27% din capitalul social, iar valoarea tranzactiei a fost de 1,42 mil. euro (4,45 mil. lei).
Mai multe fonduri si vehicule de investitii au intrat in ultimul an in actionariatul acestui emitent, care a inregistrat modificari semnificative.
La sfarsitul lunii mai actionarul principal al Flamingo ramanea cofondatorul si presedintele companie, Dragos Cinca, cu 30,14% din societate. Fondul american QVT Fund si Flanco Holding aveau circa 15% fiecare, iar vehiculele de investitii Hansa si Gustavus detineau 6,88%, respectiv 5,13% din companie. Bank Austria era actionar cu 5,1% din companie.
De atunci, cel mai activ investitor pe aceste titluri a fost QVT Fund, care in ultimele doua luni a tranzactionat peste 2,2% din Flamingo, in majoritatea cazurilor fiind vorba de vanzari de actiuni.
Pe langa tranzactiile importante de pe piata deal au continuat si vanzarile managerilor companiei. Acestia si-au vandut din detineri pe un trend ascendent al cotatiei si pe o lichiditate animata insa numai de aceste vanzari si de tranzactiile speciale. De altfel, compania a decis la inceputul acestei luni sa rascumpere din piata un pachet de 1% din actiunile proprii. Acestea ar urma sa fie folosite in cadrul a doua programe de recompensare a angajatilor. La cotatia actuala din piata, pachetul vizat ar valora circa 1 milion de euro.
Anul trecut capitalul companiei a urcat cu 7,15 mil. euro, la 21,7 mil. euro, banii fiind atrasi de la actionari. Fondurile au fost ulterior folosite pentru achizitia lantului de magazine Flanco.
Ieri pe piata Regular actiunile Flamingo au pierdut 5,11%, pe fondul unei piete care a inregistrat scaderi importante la nivelul tuturor indicilor. Ultima tranzactie s-a perfectat la un pret de 0,427 lei/actiune. La acest nivel, capitalizarea bursiera a companiei este de peste 105 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO