Burse - Fonduri mutuale

Tranzactii cu 2,85 din Socep

10.06.2004, 00:00 16

Pachete de actiuni reprezentand 2,8% din capitalul social al operatorului portuar Socep Constanta au fost transferate ieri la Bursa Electronica RASDAQ pentru 15,5 miliarde de lei. Cotatia medie a Socep a castigat 2,76%.
Tranzactiile de ieri cu actiunile operatorului portuar s-au realizat la preturi cuprinse intre 1.570 si 1.620 lei/actiune, iar pretul de inchidere a fost de 1.600 lei/actiune. Actiunile Socep au avut o evolutie extrem de oscilanta in de la inceputul anului, intervalu in care tranzactiile s-au derulat la preturi cuprinse intre 1.320 si 1.670 lei/actiune, desi lichiditatea nu a fost ridicata. Socep nu are nici un actionar cu peste 10% din actiuni, cei mai importanti actionari ai societatii fiind salariatii si managementul sociatatii. Printre actionari au mai intrat in ultimii ani mai multe fondusri straine de investitii cu participatii minoritare, atrase probabil de politica Socep de a distribui dividende an de an. Socep este listata la categoria I a pietei RASDAQ.
Pe locul al doilea din puncul de vedere al lichiditatii la aceasta categorie s-au situat ieri actiunile producatorului de camasi Braiconf Braila, dar tranzactiile cu actiunile acestuia au insumat doar 160 milioane de lei. Actiunile Braiconf au incheiat ziua cu o crestere nesemnificativa a pretului mediu, dupa ce tranzactiile derulate pe parcursul zilei s-au derulat la preturi cuprinse intre 46.500 si 49.000 lei/actiune. Actiunile Rompetrol Bucuresti (Vega) au oscilat ieri intre 560 si 590 lei/actiune, iar cotatia medie a pierdut 2% fata de marti. Valoarea celor 19 operatiuni cu actiuni Vega nu a atins 100 milioane de lei.
Producatorul de ulei Argus Constanta a inregistrat operatiuni in valoare de 733 milioane de lei. Cotatia a urcat cu 1,4% fata de valoarea medie precedenta, dar nu a iesit din intervalul in care a oscilat de la inceputul anului. Ultima tranzactie de ieri cu actiuni Argus s-a realizat la 22.500 lei/actiune.
Actiunile producatorului de elicoptere IAR Brasov au urcat ieri cu aproape 6%, dar lichiditatea a fost extrem de redusa. Ultima tranzactie cu actiuni IAR s-a realizat la 12.500 lei/actiune. Compania a anuntat recent ca urmeaza sa se divizeze in trei societati distincte din care una va prelua doar productia de elicoptere, iar celelalte doua vor produce avioane usoare si tamplarie si profile din PVC.
vlad.nicolaescu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO