Burse - Fonduri mutuale

Tranzactiile la Bursa se muta si pe mobil

24.10.2007, 18:25 15

Societatea de servicii financiare Vanguard si-a lansat ieri o "mini" platforma de tranzactionare pentru clientii care prefera sa isi tranzactioneze banii direct de pe telefonului mobil.
Serviciul era si pana acum disponibil clientilor care aveau incheiate contracte de telefonie cu anumiti operatori. Alternativa era deja folosita de circa 450 de clienti, conform reprezentantilor Vanguard.
"Pana acum am avut un sistem de tranzactionare pe platforma Cosmote. Acum am lansat o platforma proprie, care poate fi accesata de orice posesor de telefon mobil compatibil, indiferent de operatorul de telefonie", spune Mihaela Biciu, directorul executiv al casei de brokeraj Vanguard.
Practica obisnuita la brokerii din afara, tranzactionarea de pe mobil face primii pasi si in Romania, iar mai multi brokeri de pe segmentul retail spun ca au in plan introducerea unei astfel de tehnologii.
"Serviciul este o adaptare a platformei noastre principale pentru utilizatorii de mobil. Tranzactionarea prin telefonul mobil era folosita si inainte de circa 10% din clientii nostri", spune Corina State, marketing managerul Vanguard.
Cei aproape 10% de clientii care folosesc zilnic aceasta "mini" platforma, nu au un profil clar, in functie de numarul de tranzactii sau sumele jucate pe Bursa. Ei prefera aceasta modalitate pentru ca ofera o mobilitate sporita, sustin reprezentantii Vanguard. Societatea de brokeraj are un numar de 4.568 de clienti activi pe piata din Romania.
Vanguard ocupa lucul doisprezece in topul celor mai activi intermediari de la Bursa de Valori Bucuresti, iar clientii sai au tranzactionat actiuni de peste 200 de milioane de euro in primele noua luni ale anului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO