Burse - Fonduri mutuale

Tranzacţiile totale din iulie au urcat cu 22% faţă de luna precedentă. „După sezonul dividendelor, a început sezonul obligaţiunilor”

Ludwik Sobolewski, şeful Bursei de Valori Bucureşti

Ludwik Sobolewski, şeful Bursei de Valori Bucureşti

Autor: Liviu Popescu

04.08.2017, 00:00 302

Valoarea totală a tranzacţiilor derulate la Bursa de Valori Bucureşti a crescut cu 22% în iulie faţă de iunie şi cu 186% faţă de iulie 2016, la 280 mil. euro. Obligaţiunile au fost vedetele lunii iulie şi au reprezentat aproape jumătate din volumele tranzacţionate, potrivit BVB, operatorul pieţei de capital din România.

„După sezonul dividendelor, a început sezonul obligaţiunilor. Acest lucru arată că investitorii au tot mai multă încredere în economia locală şi în piaţa de capital”, explică Ludwik Sobolewski, şeful Bursei de Valori Bucureşti. În ceea ce priveşte structura tranzacţiilor, luna iulie a consemnat un avans puternic al segmentului instrumentelor cu venit fix (obligaţiuni), pe fondul derulării unor oferte de emisiune de obligaţiuni derulate de UniCredit Bank (suprasubscrisă la 610 milioane lei). Aproape jumătate din totalul valorii tranzacţiilor realizate pe piaţa locală de capital a fost pe segmentul obligaţiunilor, menţionează BVB.

„Tranzacţiile recente cu obligaţiuni reprezintă un mesaj pozitiv transmis de România către investitori, şi anume că piaţa de la Bucureşti are capacitatea şi instrumentele necesare să absoarbă tranzacţii semnificative, fie că vorbim de emisiuni sau vânzări de acţiuni, fie de obligaţiuni”, spune Lucian Anghel, preşedintele BVB. Rulajul zilnic total a depăşit 9,25 mil. euro în şapte luni, în creştere anuală cu 34%. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO